Muffiny bananowo-truskawkowe

Opis

Poniższy przepis jest na mocno owocowe muffinki. Są z dodatkiem bananów oraz truskawek. Do tego przepisu można użyć jogurtu bez laktozy, a zamiast jajka banana. Takie muffinki to idealna przekąska między posiłkami. Sprawdzą się dobrze na wyjazdach.

Autor komentarza Dietetyk Angelika Wojtyra

Porcje: 3 muffiny

2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka płatków owsianych
1 jajo
Pół dużego banana
2 łyżki Bio manny dawnych zbóż HELPA
2 łyżki oleju
1 łyżka Bio łyżki smaku Truskawka HELPA
dekoracja: owocowa różdżki smaku HELPA

Zblenduj razem: jogurt, płatki, jajo, banana, kaszę mannę, olej. Dodaj łyżkę smaku i wymieszaj. Przelej do foremek na muffiny:  silikonowych lub papierowych. Jeśli będzie to foremka blaszana, wysmaruj ją tłuszczem przed wlaniem masy. Piecz w 180 stopniach przez 20 min, góra-dół. Po upieczeniu, wierz muffinek posyp dekoracją j.w


Autor jadłospisu/ przepisu i zdjęć:

Agata Matusiak

 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.