Muffiny bananowo-orzechowe

Składniki

  • 2 małe banany
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 małe jajko
  • Około 35 g masła
  • 1 łyżka miodu (można pominąć/ nie podawać dzieciom poniżej 1.roku życia)
  • Pół łyżeczki sody
  • szczypta soli (opcjonalnie)
  • 120 g mąki pszennej

Instrukcja

  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zblendować na gładką masę. Przełożyć do foremek. Piec w temp 170 stopni, góra-dół. przez około 20 min.
  2. Wierzch muffinek przed włożeniem do piekarnika można posypać dowolnymi dodatkami (ja posypałam amarantusem)
  3. Z porcji wychodzi około 5 muffinek.

Opis

Autor przepisu/ zdjęć:

Agata Matusiak

2 Comments

    1. Proporcje się zgadzają, ale oczywiście jeśli masa wyszła zbyt gęsta można dodać płyn w postaci mleka, jogurtu lub nawet wody 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.