Makaron z pesto burakowo-orzechowym na mleku kokosowym

Porcje

Porcje dla 4os. rodziny

Składniki

  • Około 200g ugotowanych buraków (np. paczkowane, ugotowane buraki z Lidla)
  • 5 łyżek orzechów (dałam solone orzechy prażone arachidowe/ niemowlętom dać niesolone)
  • Pół łyżeczki soli (pominąć u niemowląt)
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • Pół szklanki mleka kokosowego (możesz zastosować inne mleko, np. krowie, ale mleko kokosowe i burak to świetne połączenie)
  • Ugotowany makaron (np. penne)
  • Ser feta (opcjonalnie)

Instrukcja

  1. Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować. Podawać z ugotowanym makaronem i posypanym serem feta.
  2. Uwaga! Pesto również świetnie nadaje się jako smarowidło na kanapkę :-)

Opis

Autor przepisu/ zdjęć:

Agata Matusiak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.