Makaron z pesto burakowo-orzechowym na mleku kokosowym
Porcje dla 4os. rodziny
Składniki
- Około 200g ugotowanych buraków (np. paczkowane, ugotowane buraki z Lidla)
- 5 łyżek orzechów (dałam solone orzechy prażone arachidowe/ niemowlętom dać niesolone)
- Pół łyżeczki soli (pominąć u niemowląt)
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- Pół szklanki mleka kokosowego (możesz zastosować inne mleko, np. krowie, ale mleko kokosowe i burak to świetne połączenie)
- Ugotowany makaron (np. penne)
- Ser feta (opcjonalnie)
Instrukcja
- Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować. Podawać z ugotowanym makaronem i posypanym serem feta.
- Uwaga! Pesto również świetnie nadaje się jako smarowidło na kanapkę :-)
Opis
Autor przepisu/ zdjęć: