Makaron z łososiem i cukinią

Składniki

  • mała śmietana 18%
  • kawałek łososia
  • odrobina soku z cytryny
  • 1 cukinia
  • makaron wedle uznania (np. bezglutenowy dla alergików)
  • bazylia

Instrukcja

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  2. Łososia doprawić pieprzem i łyżka soku z cytryny.
  3. Piec 20 minut w foli.
  4. U nas był grubszy kawałek więc wylądował dodatkowo na 10 minut jeszcze.
  5. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
  6. Cukinię obrać i jarzyniakiem zrobić paski z cukinii najlepiej bez pestek.
  7. Obgotować cukinie w gotującej widzie przez 2 minuty.
  8. Po upieczeniu łososia rozdrobnić go delikatnie widelcem.
  9. Na patelnię (ja użyłam woka) wlać śmietankę dodać pieprz i świeża bazylię bądź suszona i zagotować śmietanę do zgęstnienia następnie dodać cukinie i łososia.
  10. Podawać na makaronie.
  11. My na koniec po nałożeniu porcji dla Franka jeszcze wszystko doprawiliśmy solą i polaliśmy sokiem z cytryny.

Opis

Autor: Natalia Czarkowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *