Kluseczki twarogowe z bobem

Składniki

  • pół kostki twarogu półtłustego
  • 1 jajko
  • ok 50 g kaszy manny
  • bób

Instrukcja

  1. Wszystko razem wgniotłam, wymieszałam ręką odstawiłam na 15 min, formowałam na kształt małych piłeczek gotowałam w wodzie ( wrzucić do wrzątku) ok 5 min po wypłynięciu, uwaga na moc,( gaz) moje niestety straciły kształt bo był zbyt duży
  2. Bób ugotowałam obrałam z łupin polałam olejem lnianym.

Opis

Autor: Alicja Nalepa

Cześć jestem Alicja i jestem mamą 8 miesiecznej Julii i 2 letniego Dustiego ( kot brytyjski). Zawsze lubiłam gotować jak również piec.  Staram sie zdrowo jeść i zdrowo gotować – ale nie jestem ekspertem. Za to chętnie pomogę w chemii. Gotowanie i praca w laboratorium mają cos wspólnego.
Julia jest przeuroczą dziewczynką, wszystko bardzo ładnie wcina, co cieszy. Jesteśmy dopiero na początku naszej drogi kulinarnej. Julia uczy się nowych smaków i tekstur a ja czytam i wymyślam coraz więcej przepisów by móc urozmaicać jej posiłki. Gotowanie  stało sie dla mnie mega zabawą i daje mi tyle samo radochy co Jej gdy wcina. Moje przepisy są proste, tradycyjne i szybkie w przygotowaniu, bo mój Mały wcinacz jest atencjuszka i ma turbodrzemki.
Motywacją dla mnie jest głównie Ona, ale również i Wy, by coraz bardziej urozmaicać dania.
Julia miała refluks do 6 mż, a w 4 mż podcinane wedzidełko. Aktualnie nie ma kłopotów z jedzeniem.
Pozdrawiamy i życzymy smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *