Gotowane pulpety z mięsa z indyka

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

20 min

Składniki

  • 250 gramów mielonego mięsa z indyka
  • 1/2 jajka
  • 3 łyżeczki kaszy manny

Instrukcja

  1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
  2. Jeśli masa jest zbyt lepka, dodać więcej kaszy manny.
  3. Uformować pulpety.
  4. Gotować na parze lub w wodzie przez ok 20 minut.

Opis

Pulpety z indyka są lekkostrawne, więc idealnie nadają się jako źródło białka w diecie dziecka. Takie pulpety to super dodatek do dania głównego. Dla dzieci powyżej 8 miesiąca życia można dodać odrobinę soli oraz ziół. Do takich pulpetów również można przemycić różne warzywa jak cebula, marchew, papryka.

Autor komentarza Dietetyk Angelika Wojtyra

 

Autor EJ-C

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.