Kakaowo- malinowy budyń jaglany

Kakaowo- malinowy budyń jaglany


Pół szklanki kaszy jaglanej
2-3 szklanki mleka kokosowego (lub krowiego)
6-8 daktyli suszonych
1 łyżka kakao naturalnego (lub karobu)
1 łyżka BIO ŁYŻKA SMAKU MALINA Helpa (https://www.helpa.pl/sklep/bio-lyzka-smaku-liofilizowana-malina-w-proszku)
Dekoracja: BIO ŁYŻKA SMAKU MALINA Helpa i rodzynki

Przełóż kaszę jaglaną na sitko i dobrze opłucz gorącą wodą (pozbywamy się goryczy kaszy jaglanej). Do garnka wlej 2 szklanki mleka, wsyp kaszę jaglaną, włóż daktyle. Gotuj 20 min, co jakiś czas mieszając. Jeśli zabraknie mleka (kasza zacznie się przypalać) dolej mleka. Po ugotowaniu kaszy, wsyp kakao i BIO ŁYŻKA SMAKU MALINA Helpa. Wszystko zblenduj. Jeśli konsystencja jest za gęsta- dolej mleka.

 

 


 

Autor jadłospisu/ przepisu i zdjęć: Agata Matusiak (https://mamo-podziel-sie-jadlospisem.pl/category/profile-naszych-mam/agata-matusiak/)

 


 

Więcej szybkich i prostych przepisów/ jadłospisów z produktami Helpa znajdziesz tutaj: GOTUJ Z HELPĄ 🙂

 


 

 

Similar Posts

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Pokaż wszystkie komentarze